Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Rendezvényzöldítés

A Te rendezvényed mennyire igényes?

Egyre fontosabbá válik, hogy a vállalatok, fesztivál- és rendezvényszervezők is figyelmet fordítsanak a környezetvédelemre. viszi A nagy tömegeket vonzó rendezvényeken előremutató gondolkodást jelent, ha a környezetterhelés csökkentésre is ügyelnek a szervezők. Néhány kisebb átalakítás elegendő ahhoz, hogy eseményünk amit lehet, visszaforgasson, megelőzzön - legyen ez a hulladék, az energia/vízfelhasználás, vagy az ételek kérdése. A Zöldövezet Társulás 2009 óta szervezi rendezvények környezetbarát hulladékmenedzsmentjét, mind a szelektív gyűjtés megszervezésével, vagy az Újrapohár hulladékmegelőző program bevezetésével. Tanácsért, programköltség becslésért, kérjük, keresse munkatársunkat!

Rendezvényzöldítés? - Segítünk!


A következő kérdésekben rendezvényre szabott megoldásokat kínálunk az elkötelezett szervezők számára:miki

  • Hulladékcsökkentés elmosható műanyag Újrapohárral
  • Környezetbarát hulladékmenedzsment - szelektív hulladékgyűjtés kialakítása
  • Környezetbarát takarítás szervezés
  • Vendéglátás kitelepülés fenntarthatóan
  • Környezetbarát higiénia
  • Energia- és vízhatékonyság
  • Szemléletformáló programok: standolás, játéktér szervezése családoknak


Ha ötleteket keresel, ingyenes Tudástárunkat ajánljuk, mely a Jövő-t-Evő projekt keretében készült. A projekt fórumain elhangzott szakértői információk kivonata itt érhető el:Ugrás a Felelős Gasztrohős oldalára

A Zöldövezet Társulás szelektív hulladékgyűjtő edényekkel, szállítási kapcsolatokkal, Újrapohár készlettel szolgálja a zöldebb rendezvényeket. Referenciáink között megtalálhatóak a konferenciáktól a nagyfesztiválokig, sport-, családi, gyerek- és zenei rendezvények is.

Várható eredmények


A szelektív hulladékgyűjtés megvalósításával a keletkező hulladék 25-65 %-a környezetkímélő módon anyagában hasznosíthatóvá válik. Mindez kíméli elsődleges nyersanyagforrásinak, és nem terheli a szemétlerakókat. A szelektív gyűjtés látványa, működése és kommunikációja pedig kedvezően befolyásolja a rendezvény arculatát és általános társadalmi megítélését. A rendezvények hulladékának akár 60-70 százalékát is eléri a poharak aránya. A mosható poharak bevezetésével a teljes hulladék mennyiség ennyivel is csökkenhet. Újrapohárral kevesebb szemetet termel, mely a jövőnek és a rendezvény büdzséjének is kedvez!

Szemléletformáló gyerekprogram rendezvényekre

Replacc játszóházunk egy egyedi ötlet, repli2 mellyel kézzelfoghatóan és kipróbálhatóan mutatjuk meg a családoknak az újrahasználat lehetőségeit. Játékaink már nem használt, hulladékká vált tárgyakból készülnek. Mi újragondoltuk a hasznukat és értelmet adunk a további létezésüknek varrással-festéssel-kalapálással-csavarozással. Nézd meg itt, milyen szuper játékok készültek!

Legyen a Te rendezvényed is Zöld rendezvény!