Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Rólunk

Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület tagjai rendezvények környezetterhelés csökkentéséért dolgoznak, karitatív csapatépítéseket szerveznek, hulladékból játszóházat építenek, környezetbarát kertészkedést vállalnak. Mindezeken keresztül hirdetjük az anyag- és erőforrás takarékosság elvét, a környezethez hangolt fogyasztás fontosságát.

Tisztségviselőink:

Elnök: Lászlóné Csobay Krisztina
Társelnök: Sidóné Koller Andrea
Alelnök: Némethné Kavecsánszki Alexandra
Székhely: 8097 Nadap, Haladás út 58.
Adószám: 18250767-2-07
Bankszámla szám: Magnet-16200151-18534317

Közhasznú tevékenységeink keretén belül komplex megoldásokat kínálunk tudatformálástól az újrahasználatig. Cégek csapatépítő programjait a társadalmi felelősségvállalás szellemében jótékony formában szervezzük. Óvodák, kórházak, otthonok megszépítésére vállalkozunk a Segéd-kezek önkéntes programon belül. Rendezvények, közösségi helyszínek hulladékgazdálkodásának környezetbarát megszervezését vállaljuk szelektív hulladékgyűjtés és takarítás kialakításával, illetve teljes körű hulladékgazdálkodási szolgáltatás megszervezésével. RePlacc hulladékból készült mobil játszóterünk a legkisebbek számára is megmutatja, kis gondolkodással a régiből is újat alkothatunk. Tanösvényfelújítások, zöld túrák szervezésével visszük a természet szeretetét közelebb az emberekhez. A betétdíjas rendszer elkötelezett híveként kínáljuk a visszaváltható ÚjraPoharat, mely a rendezvények hulladék kibocsátását akár 50-60%-kal is csökkentheti. A Zöldövezet Társulás Egyesület környezetvédelmi tevékenységeit vallási és politikai hovatartozástól függetlenül végzi bármilyen rendezvényen!

Programjaink részletes leírását keresse a Tevékenyégeink menü alatt!

Elérhetőségek:
e-mail: info@zoldovezet.info
tel.: +36 20 344 4750

Mi is macik vagyunk

maci