Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Rólunk

Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület tagjai rendezvények környezetterhelés csökkentéséért dolgoznak, karitatív csapatépítéseket szerveznek, hulladékból játszóházat építenek, környezetbarát kertészkedést vállalnak. Mindezeken keresztül hirdetjük az anyag- és erőforrás takarékosság elvét, a környezethez hangolt fogyasztás fontosságát.

Tisztségviselőink:

Elnök: Lászlóné Csobay Krisztina
Társelnök: Sidóné Koller Andrea
Alelnök: Némethné Kavecsánszki Alexandra
Székhely: 8097 Nadap, Haladás út 58.
Adószám: 18250767-2-07
Bankszámla szám: Magnet-16200151-18534317

Közhasznú tevékenységeink keretén belül komplex megoldásokat kínálunk tudatformálástól az újrahasználatig. Cégek csapatépítő programjait a társadalmi felelősségvállalás szellemében jótékony formában szervezzük. Óvodák, kórházak, otthonok megszépítésére vállalkozunk a Segéd-kezek önkéntes programon belül. Rendezvények, közösségi helyszínek hulladékgazdálkodásának környezetbarát megszervezését vállaljuk szelektív hulladékgyűjtés és takarítás kialakításával, illetve teljes körű hulladékgazdálkodási szolgáltatás megszervezésével. RePlacc hulladékból készült mobil játszóterünk a legkisebbek számára is megmutatja, kis gondolkodással a régiből is újat alkothatunk. Tanösvényfelújítások, zöld túrák szervezésével visszük a természet szeretetét közelebb az emberekhez. A betétdíjas rendszer elkötelezett híveként kínáljuk a visszaváltható ÚjraPoharat, mely a rendezvények hulladék kibocsátását akár 50-60%-kal is csökkentheti. A Zöldövezet Társulás Egyesület környezetvédelmi tevékenységeit vallási és politikai hovatartozástól függetlenül végzi bármilyen rendezvényen!

Programjaink részletes leírását keresse a Tevékenyégeink menü alatt!

Elérhetőségek:
e-mail: info@zoldovezet.info
tel.: +36 20 344 4750

Mi is macik vagyunk

maci