Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Rendezvényzöldítés

A Te rendezvényed mennyire igényes?

Egyre fontosabbá válik, hogy a vállalatok, fesztivál- és rendezvényszervezők is figyelmet fordítsanak a környezetvédelemre. viszi A nagy tömegeket vonzó rendezvényeken előremutató gondolkodást jelent, ha a környezetterhelés csökkentésre is ügyelnek a szervezők. Néhány kisebb átalakítás elegendő ahhoz, hogy eseményünk amit lehet, visszaforgasson, megelőzzön - legyen ez a hulladék, az energia/vízfelhasználás, vagy az ételek kérdése. A Zöldövezet Társulás 2009 óta szervezi rendezvények környezetbarát hulladékmenedzsmentjét, mind a szelektív gyűjtés megszervezésével, vagy az Újrapohár hulladékmegelőző program bevezetésével. Tanácsért, programköltség becslésért, kérjük, keresse munkatársunkat!

Rendezvényzöldítés? - Segítünk!


A következő kérdésekben rendezvényre szabott megoldásokat kínálunk az elkötelezett szervezők számára:miki

  • Hulladékcsökkentés elmosható műanyag Újrapohárral
  • Környezetbarát hulladékmenedzsment - szelektív hulladékgyűjtés kialakítása
  • Környezetbarát takarítás szervezés
  • Vendéglátás kitelepülés fenntarthatóan
  • Környezetbarát higiénia
  • Energia- és vízhatékonyság
  • Szemléletformáló programok: standolás, játéktér szervezése családoknak


Ha ötleteket keresel, ingyenes Tudástárunkat ajánljuk, mely a Jövő-t-Evő projekt keretében készült. A projekt fórumain elhangzott szakértői információk kivonata itt érhető el:Ugrás a Felelős Gasztrohős oldalára

A Zöldövezet Társulás szelektív hulladékgyűjtő edényekkel, szállítási kapcsolatokkal, Újrapohár készlettel szolgálja a zöldebb rendezvényeket. Referenciáink között megtalálhatóak a konferenciáktól a nagyfesztiválokig, sport-, családi, gyerek- és zenei rendezvények is.

Várható eredmények


A szelektív hulladékgyűjtés megvalósításával a keletkező hulladék 25-65 %-a környezetkímélő módon anyagában hasznosíthatóvá válik. Mindez kíméli elsődleges nyersanyagforrásinak, és nem terheli a szemétlerakókat. A szelektív gyűjtés látványa, működése és kommunikációja pedig kedvezően befolyásolja a rendezvény arculatát és általános társadalmi megítélését. A rendezvények hulladékának akár 60-70 százalékát is eléri a poharak aránya. A mosható poharak bevezetésével a teljes hulladék mennyiség ennyivel is csökkenhet. Újrapohárral kevesebb szemetet termel, mely a jövőnek és a rendezvény büdzséjének is kedvez!

Szemléletformáló gyerekprogram rendezvényekre

Replacc játszóházunk egy egyedi ötlet, repli2 mellyel kézzelfoghatóan és kipróbálhatóan mutatjuk meg a családoknak az újrahasználat lehetőségeit. Játékaink már nem használt, hulladékká vált tárgyakból készülnek. Mi újragondoltuk a hasznukat és értelmet adunk a további létezésüknek varrással-festéssel-kalapálással-csavarozással. Nézd meg itt, milyen szuper játékok készültek!

Legyen a Te rendezvényed is Zöld rendezvény!