Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

Ha fontosnak tartod, hogy az átlagosan sok hulladékot termelő gasztronómiai rendezvények-, illetve különböző vendéglátó egységek milyen módszerekkel indulhatnak el a fenntarthatóság útján, hogyan csökkenthetik ökolábnyomukat innovatív zöld technológiák segítségével, mindenképp látogass el hozzánk!

Továbbá:

  • Ha újságíró/blogger vagy és szívesen beszámolnál zöld témákról az általad vezetett médiumban.
  • Ha hasonló jellegű újításokban gondolkodsz saját rendezvényed- vagy vendéglátó egységed esetében.
  • Ha még a hétvége előtt körbenéznél a Food Truck Rally-n és nincs ellenedre egy gondolatébresztő beszélgetés sem,
tarts velünk!

Akikkel biztosan találkozhatsz az eseményen:

- Varga Judit- igazgató, Felelős Gasztrohős Alapítvány - a fenntartható étkezésért és vendéglátásért
- Kondás Kata – COO, Doremi.Today - PLA termékek
- Vad-Horváth Zoltán – elnök, Magyar Street Food Egyesület - zöldrendezvény-szervező
- Herencsár Milán – programvezető, Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület - rendezvényzöldítés szakértő

A Food Truck Rallyn a Zöld infóponton további információt adunk fesztivál-, vagy rendezvényzöldítési lehetőségekről.

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz kötött! REGISZTRÁLOK

gyűjtés