Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Menzakerekasztal

Miért került sor a menzareformra? Milyen előnyei, nehézségei voltak a bevezetésnek? Milyen nehézséget okoz a közétkeztetőknek a jogszabályoknak megfelelően főzni?
Mit gondolnak a szülők és mit gondolnak a gyerekek? Egyáltalán, hogyan lehet megszeretni és megszerettetni az egészségesebb ételeket?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ szakértőinkkel:

  • Sáfár Ferenc – VIMOSZ – Közösségi Étkeztető Szekció
  • Miháldy Kinga – MDOSZ/OGYÉI
  • Papp Andrea – Felelős Gasztrohős
  • Paulovits Mónika - Batthyány Általános Iskola és Sportiskola, étkeztetés vezető
  • Kardos-Horváth János – A Hahó együttes énekese, 3 gyermekes apuka
  • Menzagram – diákszervezet

Ajánljuk minden szülőnek, aki egyetértett a reform bevezetésével, és annak, aki nem!

Ajánljuk diákoknak, hogy megtudjatok többet a háttérről.

Ajánljuk közétkeztetőknek, szeretnénk meghallgatni véleményüket!

Ajánljuk régi menzásoknak, mert jó tudni, mennyi minden változott.

Ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik a téma iránt.


b


A kerekasztal beszélgetés támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.
b2