Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Kerékpártúra a Börzsönyben!

Útvonalunk a vadregényes Börzsöny dombjain és a Duna mellett fut. Túravezetőnk a legszebb településeket és természeti látványosságokat érintve kíséri csoportunkat. Hogy a környezetet is védjük, természetesen csak vonattal és biciklivel közlekedünk. A csapat Budapestről indul, de lehet csatlakozni a túra kezdési helyszínén, Diósjenőn is. Kemencéig felfelé tekerünk jól kiépített, gépjárműforgalomtól elzárt úton, nem sietünk, megvárunk mindenkit. A mászás jutalma a gyönyörű táj, a Börzsöny különleges hangulata. A túra betonozott útvonalon fut. Bármilyen kerékpárral teljesíthető, 12 éves kortól. börzsöny

Útvonal
Diósjenő-Kemence-Letkés-Szob-Nagymaros A Börzsöny és Dunakanyar legszebb, biciklivel látogatható részei

Indulás
Június 24. 7:40 Bp., Nyugati pályaudvar főbejárat melletti aluljáró lépcső (keresd az MK logót!) Túra indulás: 9:30 Diósjenő vasútállomás (itt is lehet csatlakozni)

Érkezés
18:54 Nyugati pályaudvar 18:09-es vonattal jövünk vissza Nagymaros-Visegrádról

Jelentkezés
E-mailen a tura<kukac>kerekparosklub.hu címen az alábbi információk megküldésével: név, születési dátum, csatlakozás helye (Budapest, Diósjenő vagy egyéb), honnan hallottál a túráról.

Részvételi díj
Június 20-ig befizetve (átutalva): 2 800 Ft Június 21-től és a helyszínen: 3 500 Ft
MK tagoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak 20% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból! A kedvezmény nem összevonható! Alsó korhatár 12 év!

A jelentkezési díj tartalmazza
- a túravezetés díját (elsősegély, túra közbeni bringadoki), - egy pohár frissítőt - jó hangulatot, - emléklapot - szükség esetén kerékpárbérléshez segítséget.
A vonat- és a kerékpárszállítás jegyét mindenki saját magának intézi!

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolódó linkek

">Útvonal