Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Jön a Jövő-t-Evő fórumsorozat legizgalmasabb témája: a Hulladék!

Beszélgetőink: Zoltai Anna és dr. Márton Lázár (NÉBIH), Enyedi Márta (Sealed Air Magyarország Kft.), Véh Mónika (Biofilter), Oláh Rita (Budavári Borfesztivál), valamint az FKF Zrt. és a Funky Pho képviselői, és számos vendéglátós. A beszélgetés moderátora Hankó Gergely, az ÖkoPack Nonprofit Kft. PR és Marketing vezetője lesz.

A nézőtéren vendéglátósok, rendezvényszervezők, vendéglátást érintő civil kezdeményezések képviselői, valamint közszolgáltatók foglalnak majd helyet.

ÍZELÍTŐ A FÓRUM TÉMÁIBÓL:
1. Adagok tálalása, tervezése - avagy hol termelődik a hulladék?
2. Ehető maradékok és zöld hulladék kezelése - szabályok, lehetőségek
3. Szelektív hulladékok étteremben, rendezvényen - mit szól a közszolgáltató?
4. Az én éttermemben nincs PET palack! - a szemléletformálás jelentősége

Időpont: 2015. november 25. (szerda), 14-17-ig
Helyszín: Prezi Székház (1065 Budapest, Nagymező utca 54-56.)
Friss információk a facebook-on!
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! (Link alul elérhető)

Szeretettel várjuk!
A szervezők: Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás

fg

logok