Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Jön a Jövő-t-Evő fórumsorozat legizgalmasabb témája: a Hulladék!

Beszélgetőink: Zoltai Anna és dr. Márton Lázár (NÉBIH), Enyedi Márta (Sealed Air Magyarország Kft.), Véh Mónika (Biofilter), Oláh Rita (Budavári Borfesztivál), valamint az FKF Zrt. és a Funky Pho képviselői, és számos vendéglátós. A beszélgetés moderátora Hankó Gergely, az ÖkoPack Nonprofit Kft. PR és Marketing vezetője lesz.

A nézőtéren vendéglátósok, rendezvényszervezők, vendéglátást érintő civil kezdeményezések képviselői, valamint közszolgáltatók foglalnak majd helyet.

ÍZELÍTŐ A FÓRUM TÉMÁIBÓL:
1. Adagok tálalása, tervezése - avagy hol termelődik a hulladék?
2. Ehető maradékok és zöld hulladék kezelése - szabályok, lehetőségek
3. Szelektív hulladékok étteremben, rendezvényen - mit szól a közszolgáltató?
4. Az én éttermemben nincs PET palack! - a szemléletformálás jelentősége

Időpont: 2015. november 25. (szerda), 14-17-ig
Helyszín: Prezi Székház (1065 Budapest, Nagymező utca 54-56.)
Friss információk a facebook-on!
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! (Link alul elérhető)

Szeretettel várjuk!
A szervezők: Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás

fg

logok