Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Elindult a Jövő-t-Evő program!

Mert szeretünk enni
Mert szeretünk jó étterembe menni
Mert jó, ha jó a buli
És mindezt holnap is akarjuk!
…Hogy a környezet is mulasson!

A Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás Egyesület összefogásban hívja fel a figyelmet a fenntarthatóbb szórakozás és szórakoztatás jelentőségére. Márciusban induló közös Jövő-t-Evő nevű, a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA-2015-11033-E) által támogatott projektünk keretében szakmai fórumokkal és tanácsadással segítjük a zöldülni kívánó vendéglátóhelyeket és rendezvényszervezőket. A fórumok során meghívott hivatalok, szakértők és a civil szektor szereplőinek segítségével járjuk körbe azokat a fontos kérdéseket, hogy pl. hogyan intézze egy étterem a fenntartható beszerzését, mibe csomagoljon, milyen környezetbarát higiéniás gyakorlatok léteznek, vagy egy rendezvény hogyan kezelheti ésszerűbben hulladékát. Az intézményekkel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatunk be jó gyakorlatokat, és keresünk választ nyitott kérdésekre. Részletes, ízes, hatásos és hasznos beszélgetésekre számítunk.

Csatlakozz Te is a programokhoz a Felelős Gasztrohős, vagy a Zöldövezet Társulás facebook oldalan!

Ha pedig biztos akarsz lenni benne, hogy nem maradsz le a projekttel kapcsolatos legfrissebb eseményekről és hasznos információkról, akkor iratkozz fel a Jövő-t-Evő hírlevelére!

egybenlogókjó