Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Indul a nyár!

ÚjraPohár program:

Beindul a fesztiválkorsó-szezon: A Fesztiválpoharak elsőként a Hegyalja Fesztiválra utaznak (június 25-től 30-ig), ahol újra kérhetitek a kedvenc poharaitokba a hűsítő Borsodi sört! Mezőtúron Újrapoharainkkal találkozhattok, július 23-27-ig a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón.

RePlacc: A ZöldÖvezet legújabb „találmánya” a RePlacc, a már nem használt, hulladékká vált anyagokból készült játszóház. (www.replacc.hu) Új, izgalamas játszótér-elemekkel találkozhattok,ha ellátogattok a Gyerekszigetre június 22-én 23-án, illetve 29-én és 30-án. Hozzátok magatokkal a kistesót is!

Július 3-tól 7-ig a ZöldÖvezet a VOLT-on fesztiválozik! Ismét érkeznek színes szelektív gyűjtőedényeink, kérünk titeket, fesztiválozókat, hogy használjátok majd őket és gyűjtsük együtt szelektíven a hulladékot a VOLT-on! A Humusz Szövetség új projektjének képviseletében felépítjük a Nulla Hulladék Turné standját , ahol sok hasznos információt gyűjthettek a hulladékmegelőző szemléletmódról, izgalmas játékokat próbálhattok ki, javítóműhelyes tippeket is adunk, sőt hulladékból készítünk közösen ékszereket, használati tárgyakat. További információ a Nulla Hulladék Turnéról és a többi megjelenési helyről: www.humusz.hu (A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.) Várunk Benneteket a Civil szigeten!

Találkozzunk minél több helyszínen a nyáron!