Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Így babazunk mi! Mosható pelenka kölcsönzés a Zöldövezet gondozásában

Környezetvédelmi civil szervezetként a hulladékmentes szemléletet támogatjuk, ezt pedig a hulladék keletkezésének megelőzésével, hulladékcsökkentéssel tudjuk elérni. Az Így babázunk MI! - mosható pelenka kölcsönző programunkkal szeretnénk az újrahasználat gyakorlatát bevinni a kisgyermekes családok életébe. Célunk, hogy minél több, a kisbaba érkezésekor használatos eldobós, vagy szennyező terméknek megmutassuk a környezettudatos alternatíváját. Nem vásárlásra ösztönzünk, hanem tippeket adunk a tudatos váltásra.

Bérelhető mosható pelenka csomagjainkban kizárólag magyar WAHM (Work At Home Mom)-ok által készített pelenkafajtákat készítettünk össze. A pelenkák mellett a pályázat által támogatott pakkokban a mindennapokban használt termékek környezetbarát alternatíváját is bemutatjuk, így a kölcsönzés alatt lehetőség nyílik azok kipróbálására.

REGISZTRÁLJ ITT

Kölcsönözhető mosható pelenka csomagok

Újszülött csomag (3-5kg)

3 hétre kölcsönözhető, a legelső időszakra ajánljuk

S csomag (4-6 kg)

3 hétre kölcsönözhető, kb. 1 hónapos kortól ajánljuk

M méret 1. vegyes csomag (5-9kg)

2 hétre kölcsönözhető

M méret 2. lányos csomag (5-9kg)

2 hétre kölcsönözhető

M méret 3. unisex csomag (5-9kg)

2 hétre kölcsönözhető

M méret 4. állatos csomag (5-9kg)

2 hétre kölcsönözhető

L méret 1. türkiz csomag (8-13kg)

2 hétre kölcsönözhető

L méret 2. piros-kék csomag (8-13kg)

2 hétre kölcsönözhető

L méret 3. unikornisos csomag (8-13kg)

2 hétre kölcsönözhető

L méret 4. kutyás csomag (8-13kg)

2 hétre kölcsönözhető

XL nagybabás csomag (+12kg)

2 hétre kölcsönözhető


A kölcsönzés menete:
1. Kitöltöd a jelentkezési lapot, amiben ki tudod választani a számotokra megfelelő méretű pelenkacsomagot. Előfordulhat, hogy éppen kint van az adott csomag, amit szeretnél kipróbálni, így lehet, hogy kicsit várnod kell, mire megkapod.
2. A kölcsönzés várható időpontjáról külön e-mailben tájékoztatunk a jelentkezést követően. Kérünk, légy türelemmel! A kölcsönzés a jelentkezés sorrendjében történik!
3.Amint közeledik a kölcsönzés megkezdésének dátuma, megkeresünk a kölcsönzéshez szükséges adatok egyeztetésével, a kölcsönzési díj (bruttó 6900 Ft/ 2 hétre kölcsönözhető csomag vagy bruttó 7900 Ft/3 hétre kölcsönözhető csomagok postaköltséggel együtt) és a letéti díj (csomagonként 10.000Ft kaució) fizetésének ütemezése miatt.
4. A kölcsönzési díj + a letéti díj beérkezését követően, az előre egyeztetett időpontban postázzuk neked a pelenkacsomagot. A csomagban a mosási útmutató mellett, a pelenkafajtákról is találsz egy rövid ismertetőt, továbbá egy tételes listát a csomag pontos tartalmáról.
5. A próbacsomagokat 2 ill. 3 hétig használhatod a kézhezvételtől számítva.
6. A kölcsönzési idő leteltével a teljes csomagot, a megküldött tételes lista alapján kell visszaküldened nekünk, postai úton, tiszta és száraz állapotban az általunk megadott címre.
A postaköltség ez esetben a bérlőt terheli. Utánvétes csomagot nem áll módunkban elfogadni! 7. Amint visszaérkezett hozzánk a csomag sérülés, késés és hiányosság nélkül, mi 14 napon belül visszautaljuk Neked a teljes letéti díjat (kaució).

Ha Te is szeretnéd kipróbálni a mosható pelenkákat, itt tudsz regisztrálni:

A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk és segítünk, ha elakadnál!
Írj a peluskolcsonzo@zoldovezet.info email címre!

A projektet a következő készítők segítették: Norka, Puppee, Csillandi, Csimota Pelenka, Gero, Nadi, detKKo, Pálmai Mosható Pelenka, Aníz, Purfullio, Lulushop

A Zöldövezet Társulás Egyesület "Így babázunk MI!" c. program kialakítását az Agrárminisztérium Zöld Forrás Programja támogatta. AM logo