Kövess minket a Facebookon!

Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Gyűjtsetek szelektíven hulladékot, mi is azt tesszük! - Sziget 2011

A Szigeten cirkáló húsz önkéntes mindegyike naponta 15 zsák szelektív hulladékot (műanyag poharat, palackot és fémdobozt) gyűjt össze és természetesen ürítik a szelektív hulladékgyűjtőket is. Így naponta mintegy 40-50 köbméter újrahasznosítható hulladék gyűlik össze, amit kamionok szállítanak el az egyik budapesti válogatóüzembe.

Persze egyszer eljön az idő, amikor már szelektíven sem kell ennyi hulladékot elszállítani a Szigetről. Már folynak a kísérletek az ÚjraPohárral, amelyik egy vastagabb falú, mosható, műanyag pohár. Kisebb rendezvényeken már sikerrel debütált, de Szigeten egyelőre még csak tesztelik. A betétdíj miatt ugyanis csak akkor van értelme bevezetni, ha kizárólagosan ilyenekbe mérik majd az italokat. Egyetlen FesztiválPohár egy nagy szemeteszsáknyit helyettesíthet az eladobhatós poharakból, melyek ma a Sziget hulladékának 60-70 százalékát jelentik.

Bízunk benne, hogy néhány éven belül éppúgy természetesnek fogjuk tartani, mint az idén bevezetett, de máris magától értetődően használt MetaPay-rendszert.