Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Föld Napja a Pál-völgyi barlang kőfejtőjében

Magyarországon 1990 óta rendezik meg a Föld Napját, a kezdeményezés célja pedig az, hogy különféle akciókkal, civil megmozdulásokkal hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és bolygónk védelmére.

A barlangnál családokat, óvodai, iskolai csoportokat várnak kis csapatokban Föld-napi vetélkedőre: amelyik csapat jól oldja meg a tízállomásos természetismereti-környezeti-ügyességi feladatokat, jutalmat kap. Jelentkezés: Kővári Anita, 06/1/391-4626.

A Föld Napja Alapítvány környezeti tesztekkel, tanácsadással, környezeti könyvekkel, társasjátékokkal, mesekönyvvel várja a Pál-völgyi barlanghoz látogatókat. Lehet együtt játszani, beszélgetni, lapozgatni és vásárolni közvetlenül az alapítványtól 20% kedvezménnyel, mindezen túl kedvezményes árú barlangi sétán is részt vehetünk, állatbemutató, Bővebben: http:www.dunaipoly.hu/esemenynaptar-2012

A rendezvény a Zöld jeles napok és tájbejárás-sorozat Budapesten és környékén című projekt keretében, a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatásával valósul meg, így a belépés minden érdeklődőnek ingyenes.

Helyszín: Budapest, II. kerület, Szépvölgyi út 162. http:www.facebook.com/events/321669814565393/