Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Betétdíjas Pohár a Világvelején

A megkérdezett vendégek szinte 100%-a pozitív véleménnyel sőt, kitörő lelkesedéssel nyilatkozott az újrapoharak hatékonyságát illetően. Oda voltak a pohár egyedi mintázatáért, formájáért és ,hogy a sör is sokkal hosszabb ideig hideg benne. A pohár strapabírása és törhetetlensége is sokak elismerését kiérdemelte.

És hogy mi volt a kifogás? Páran említették, hogy a pohár ürülése után a jól megszokott elhajító mozdulat helyett kénytelenek magunknál tartani az újrapoharat, amíg a társaságunkban mindenki elfogyasztja a sört. Másképp nem kapnák vissza a betétdíj összegét. Ami másnak kifogás, a rendezvényszervezőnek öröm, hiszen a nem-eldobált poharak miatt kevesebb a szemét a területen. Egyébként létezik erre is egy megoldás, nagyobb fesztiválokon találkozhattunk a hordozható, övre felcsatolható poharakkal, de sajnos ez még kevés fesztiválon tud csak jelen lenni...

Nem volt nagyobb sor a szokottnál, se egyéb negatív dolog melyet tapasztaltam volna az Újrapohár használatára vonatkozóan a fesztiválon. A rendezvényt követően az Orczy Parkban, leszámítva talán az eldobott kósza csikkeket és a letaposott füvet, minden az ezt az eseményt megelőző állapotra állt vissza. Az újrapoharaknak is köszönhetően kevesebb munkát kell fordítani a rekultivációra. koncert csajok

Martos Benedek, gyakornok

Kapcsolódó linkek