Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


300 fő dolgozott a Segéd-kezek programban

A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület új programja, a Segéd-kezek kaláka 4 helyszínen segített az elmúlt időszakban.

Jártunk a Rákospalotai Leányneveldében, ahol az önkéntesek festettek, komposztot hordtak, sövényt nyírtak, virágot ültettek, és palánták helyét ásták fel a mintegy 6 hektáros kertben. A Zöldövezet csapata irányította a munkát, hogy valóban hasznos legyen a karitatív munka.

A Kamaraerdei Idősek Otthona vezetőjének elmondása szerint, egy álom valósult meg a segítő munkával. Az önkéntesek mintegy 15 m3 sittet számoltak fel, gereblyéztek, ültettek, valamint a főépület előtt rendbe rakták az elburjánzott kertet. Azokat a feladatokat végeztük el így, amelyekre a lelkes gondnok gárdának már nem jut ideje és ereje. Munkánkért cserébe még ebédre is megvendégeltek minket, melyet ezúton is köszönünk!

Az újpesti Vadgesztenye bölcsőde udvara úgy megszépült, hogy a teremből kijövő gyerekek ámultak-bámultak. Színes lett a kerítés, mesefigurák kerültek az unalmas szürke falra, megújult a homokozó, és a barna kopott játékvonat immáron piros-kék-sárga színekben várja "vezetőit".

A MÁV-telepen raklap bútorokat ácsoltunk, újrafestettünk kopott autógumi játékokat és padokat, kerítést készítettünk, valamint festettünk: tisztasági festés a folyosón, javító festés a lány wc-ben és megannyi új színes minta a folyosó másik oldalára. Hétvégén megszáradt, és hétfőn már kaptuk is az igazoló fotókat a gyerekekről: jó munkát végeztünk!

Aki nem hiszi, járjon utána fotóalbumainkban!

sk1 sk2 sk6sk5 sk4