Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


3,6 tonnával kevesebb műanyag hulladék a fesztiválokon - lezárult a Zöldövezet Társulás KEOP pályázata

Nagy sikerrel zárult a Zöldövezet Társulás KEOP-6.1.0/B/11-2011-0007 „Zöldövezet Társulás – A Rendezvények Környezetterhelésének Csökkentéséért” című szemléletformáló, környezetkímélő viselkedést ösztönző pályázat keretein belül megvalósult projektje. Az Egyesület 2011 nyarán a Balaton Sounddal, a VOLT, a Hegyalja és a Campus Fesztivállal együttműködve arra biztatta a fiatalokat, hogy válasszák a fenntartható szórakozást: használják a közösségi közlekedést (vonatot és a kerékpárt), a rendezvényen gyűjtsék szelektíven a hulladékot, valamint használják a betétdíjas FesztiválPohár-rendszert.

A program során a Zöldövezet Társulás ZöldInfóponton, játékkal és hulladékcserével, Én és az ÚjraPohár szörpözővel, Kerékpár tároló és kölcsönző működtetésével nagyban hozzájárult a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál, a Campus Fesztivál és a Hegyalja Fesztivál zöldítéséhez.

132 önkéntes munkájának köszönhetően a Társulás konkrét számszerűsíthető eredményeket ért el a 4 rendezvényen. 3,6 tonnával kevesebb hulladék került a lerakókra - az ÚjraPohár-rendszer alkalmazásával. A működő biciklitárolók átlagosan 75%-os kihasználtsággal működtek. Naponta 225 fő vette igénybe ezt a szolgáltatást, mely összesen 3600 olyan közlekedőt jelent, akik garantáltan nem használtak autót a közlekedésükhöz. A Zöldövezet Társulás számításai alapján csak a tárolók üzemeltetésével 6.696 kg szén-dioxid kibocsájtás-csökkenést értek el. A hulladékgyűjtő pontok üzemeltetésének köszönhetően a négy fesztiválon pedig több mint 14 tonna szelektíven visszagyűjtött hulladék kerülhetett újrahasznosításra.

A projekt résztvevőinek adatai
Kedvezményezett: Zöldövezet Társulás Egyesület, 1111 Bp. Saru utca 11.
Kapcsolattartó: Csobay Krisztina, info<kukac>zoldovezet.info
Közreműködő szervezet: Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45., www.energiakozpont.hu
Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu